Republiq

Republiq is een jong bedrijf met veel ervaring. In een paar jaar tijd groeiden we uit tot een team van ruim 20 personen. Onze ambitie is stevig. We willen zoveel mogelijk partijen helpen financieel en maatschappelijk rendement op vastgoed te verbeteren.

Hiervoor bouwen we een team op met adviseurs met een frisse, slimme kijk op vastgoed die onze betrokkenheid bij de vraagstukken van onze opdrachtgevers delen. We geloven sterk in de creatieve kracht van samenwerking. Zowel binnen ons eigen team als met onze opdrachtgevers.

Team

Iedereen bij Republiq is analytisch bijzonder sterk. Komt snel tot de kern. Weet informatie razendsnel te aggregeren, abstraheren en zo te presenteren zodat het voor iedereen begrijpelijk wordt. Al onze mensen zijn hoogopgeleide, gedreven teamspelers die altijd de onderste steen boven willen halen, hunkeren naar complexiteit en een kick halen uit het begeleiden van opdrachtgevers bij het maken van de juiste vastgoedkeuzes.

Zo. Nu dat gezegd is, kunnen we ons hieronder richten op de mens áchter de knappe kop — wel zo leuk, vinden wij.

Republiq
Republiq

Marten

ir. M.H. Middendorp MRE m.middendorp@republiq.nl 06 51 655 621

Marten is een van de oprichters van Republiq. Hij wil vooruit met de sector en legt de lat dus hoog. Ziet altijd perspectief: ook bij moeilijke vraagstukken en moeilijke organisaties. Kan volop genieten van vooruitgang en helpt graag zelf mee om dat te bereiken. Nuchtere noordeling die woont in het zuiden van het land. Verdienstelijk voetballer in de kelderklasse.

Republiq
Republiq

Peter

ir. P. Korst MRE p.korst@republiq.nl 06 51 646 966

Peter is een van de oprichters van Republiq. Brengt structuur in de meest complexe projecten. Rekenwonder. Altijd doordacht. Heeft kennis van het adviesvak en van de techniek achter de tooling. Niet zo leuk om hem als tegenstander te hebben in de pubquiz.

Republiq
Republiq

Sander

mr. drs. A.F. de Clerck s.de.clerck@republiq.nl 06 11 106 465

Sander werkte eerder zes jaar samen met Marten en Peter bij een ander vastgoedadviesbureau. Tegenwoordig is hij alleskunner bij Republiq. Hij is data analist, programmeur én consultant. Sander is behulpzaam, vriendelijk en heeft een ijzeren discipline. Loopt de halve marathon in 1 uur 35 en is verdienstelijk voetballer in het Republiq zomervoetbalteam. Sander houdt van structuur en onze opdrachtgevers ook. Dat komt goed uit, want vaak is structuur de grote uitdaging in het vastgoed.

Republiq
Republiq

Sara

ir. S. Rieuwerts s.rieuwerts@republiq.nl 06 28 906 531

Sara was de eerste medewerker van Republiq en hopelijk blijft ze voor altijd. Ze is een goede representant van het bedrijf: behulpzaam en nieuwsgierig. Haar creatieve inborst vormt de motor voor onze tool Smart Cities. Ze is in staat om complexe data inzichtelijk te maken voor anderen.

Republiq
Republiq

Sjoerd

ir. S.G. Aalbers CFA s.aalbers@republiq.nl 06 46 337 954

Sjoerd is de beste vastgoedanalist van Nederland. Verzet bergen werk. Stille motor in de meest complexe vraagstukken. Geen wonder dat zijn opdrachtgevers hem altijd weer terugvragen. Als bruggenbouwer in hart en nieren werkt Sjoerd graag op het raakvlak tussen vastgoed en financiën. Hij rondde daarvoor onlangs de internationale opleiding tot investeringsanalist Chartered Financial Analyst af.

Republiq
Republiq

Martie

ir. M.A.M. Jacobs MFM m.jacobs@republiq.nl 06 52 633 796

Martie draagt ontzettend veel kennis en ervaring bij aan Republiq. Ze werkte meer dan 20 jaar met en voor verschillende overheden en gaf leiding aan een adviesbureau gespecialiseerd in publiek-private samenwerkingen. Martie is een vakvrouw en een teamplayer. Hoe vaak ze precies in Berlijn is geweest, dat durft ze niet te zeggen — maar in ieder geval voor, tijdens én na de val van de muur. Wat ervoor zorgt dat ze terug blijft komen? De diversiteit en historische betekenis.

Republiq
Republiq

Arjan

ir. J.A. Verboom a.verboom@republiq.nl 06 25 065 525

Vrij snel na de oprichting van Republiq kwamen we in contact met Arjan. Liefhebber van het vak. Past bij de bedrijfscultuur. Zo'n match laat je niet lopen. Arjan is de adviseur die zich thuis voelt in de voorfase van een project, maar ook gewend is om er tot aan oplevering bij te blijven. Elk project is gebaat bij een stabiele factor als Arjan. Hij is geïnspireerd door visionairs als Mo Gawdat en Stephen Covey. Een interessante overeenkomst met zijn jeugdhelden (Batman en Superman), die zich óók inzetten voor het geluk van anderen.

Republiq
Republiq

Stefan

ir. S.L.W. Suntjens s.suntjens@republiq.nl 06 82 296 971

Stefan is onze analytische consultant die soms stiekem programmeert. Geef hem een complex probleem en hij graaft net zo lang tot hij de oplossing gevonden heeft. In de tijd dat anderen praten, denkt Stefan vast na over zijn volgende stap.

Republiq
Republiq

Mark

ir. M. Vroling m.vroling@republiq.nl 06 50 271 120

Mark is een typisch voorbeeld van de nieuwe generatie. Slim, zelfstandig en maatschappelijk betrokken. Geen uitdaging te gek: een bachelorscriptie over wedstrijdevaluaties van de Volvo Ocean Race met sensordata en een afstudeeronderzoek naar het gebruik van data in de behandeling van kanker. Brengt bij Republiq kennis over wielrennen, programmeren en data.

Republiq
Republiq

Op zich geen wonder dat Gijs als kind bouwvakker wilde worden. Tenminste, de link met vastgoed heeft de jaren goed doorstaan. Hoe handig Gijs is als klusser, daar wil hij niet veel over kwijt — maar wat we wel weten is dat zijn studie Bouwkunde aan de TU/e haar vruchten afwerpt. Gijs haalt inspiratie uit de wereld om zich heen, maar met name uit sport. Het anticiperen, proberen een paar stappen voor te liggen en het teamwork past hij dagelijks met succes toe in zijn werk als consultant bij Republiq.

Republiq
Republiq

Yonne

Y. Huissoon MSc. y.huissoon@republiq.nl 06 57 309 304

Volgens Yonne zijn er eindeloos veel manieren om de wereld een beetje beter te maken. Een krachtige drijfveer die ze in haar werk meeneemt. Ze is betrokken, geïnteresseerd en ambitieus. Ze is bestuurslid bij young Urban Land Institute. Vroeger wilde ze archeoloog worden. Nu kijkt ze niet meer terug in de tijd maar bouwt ze mee aan de stad van de toekomst. Hoewel schilderachtige steden als Rome en het Spaanse San Sebastian nog steeds grote indruk op haar maken.

Republiq
Republiq

Gijs

G.J.G.M. Heeren MSc. g.heeren@republiq.nl 06 25 032 694

Hoewel nuchterheid in ons vak sowieso een pré is, weet Gijs dat naar nieuwe hoogten te tillen. Met zijn analytische blik en drang naar evidence-based decision making doet Gijs zijn ene jeugddroom om Minister van Financiën te worden meer eer aan dan zijn andere: profvoetballer (bij 'een' Eindhovense club) worden. Maar daar zijn we alleen maar blij mee. Met zijn master Strategic Management in Rotterdam breidde hij zijn studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg mooi uit.

Republiq
Republiq

Ingrid

dr. ir. ing. I.I. Janssen i.janssen@republiq.nl 06 17 403 233

Ingrid is onze link met de wetenschap. Ze is associate professor bij Tias School for business and society en bij Republiq brengt ze die kennis in praktijk. Wel even wennen: bij Tias moet de klas naar haar luisteren, bij Republiq wordt ze ook door de jongste bediende tegengesproken. Ingrid wil steden slimmer maken door data over de stad, haar gebouwen en haar gebruikers beter te benutten. Door haar ervaring met vastgoedbenchmarking kent ze de nog onbenutte mogelijkheden van data. Ze loopt voorop bij de ontwikkeling van nieuwe Smart City initiatieven.

Republiq
Republiq

Has

ir. H. van der Zanden h.van.der.zanden@republiq.nl 06 57 309 335

Has is gangmaker in ons team en in elk projectteam waarin hij werkt. Gangmaker in sfeer en gangmaker in het werktempo. Has wilde als kind aannemer worden. Dat is net iets anders gelopen, hoewel hij als kind niet kon vermoeden dat je ook een mooie baan kan hebben als adviseur op het gebied van innovatieve contract- en aanbestedingsvormen. Bouwt nu wel zelf aan de eerste kinderkamer in huis.

Republiq
Republiq

Norbert

N. A’Campo MSc. n.acampo@republiq.nl 06 22 038 125

Al op jonge leeftijd bouwde Norbert modellen om bijvoorbeeld voetbalwedstrijden of wielrenuitslagen te voorspellen. Nu is Norbert onze dataheld. Norbert studeerde Wiskunde en volgde een technische én een economische master in respectievelijk Utrecht en Amsterdam.

Republiq
Republiq

Vera begon eerst aan de opleiding Kunstmatige Intelligentie. Dat was volgens Vera toch een beetje te nerdy, dus stapte ze over naar de TU/e voor bouwkunde en construction engineering. Breed opgeleid en breed geïnteresseerd dus. Lijkt bescheiden, maar weet zeer goed wat ze wil. Ambitieus. Werkt graag in teamverband, maar wil soms ook even de tijd hebben om zelf de diepte in te gaan.

Republiq
Republiq

Econometrie en Natuurkunde. Slimmerd dus. En dat blijkt ook. Corné stroomt geruisloos in bij de moeilijkste projecten. Werkt nu aan de berekeningen van het erfpachtstelsel van Amsterdam. 

Republiq
Republiq

Leoniek

L. Driessens l.driessens@republiq.nl 06 22 075 552

Leoniek haar lievelingsstad is Madrid. Hier woonde ze tijdens haar bachelor en had ze een geweldige tijd. Na 5 maanden paella keerde zij terug naar Tilburg, waar zij de master Business Analytics and Operations Research begon. Nu studeert ze bij ons af. Samen met haar modelleren we huisvestingsplannen voor het primair en voortgezet onderwijs op basis van open data. Onze ambitie? Een integraal huisvestingsplan in 1 minuut. Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

Republiq
Republiq

Kees

C. den Dekker MSc. c.den.dekker@republiq.nl 06 53 188 086

Kees kan je niet missen. Met zijn vrolijkheid en enthousiasme krijgt hij iedereen warm voor vastgoed en data. Eigenlijk wilde hij vroeger burgemeester worden, maar de rol als consultant past hem perfect. Kees heeft ervaring in het vastgoed op gebied van data-analyses én als consultant. Bij Republiq combineert hij deze expertises met veel plezier.

Republiq
Republiq

Luuk

L. van Dijk MSc. l.van.dijk@republiq.nl 06 12 132 473

Luuk zijn grote voorbeeld is de uitvinder van het internet, want, “Waar ben je zonder het internet?” Goede vraag, en ook daar is Luuk goed in, de goede vragen stellen. Als afgestudeerd econoom en geograaf met voorliefde voor data maakt hij scherpe analyses. Met oog voor getallen en de wereld om hem is hij met Republiq een perfecte match.  

Republiq

Republiq kwaliteit

Republiq heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk dat alles wat de deur uit gaat aan onze basiskwaliteit voldoet. En die lat hebben we best wel hoog liggen. We blijven dat dan ook altijd monitoren en ontwikkelen om er voor te zorgen dat we deze lat blijven behalen. Hoe hoog die lat precies ligt, dat hebben we opgeschreven in ons kwaliteitsbeleid.


We zijn er trots op dat ons kwaliteitsbeleid ook ISO 9001 gecertificeerd is! Ons kwaliteitsbeleid is langs de eisen van de ISO 9001 norm gelegd en voldoet aan alle gestelde criteria. Dankzij deze ISO 9001 certificering blijven we ook door een onafhankelijke partij uitgedaagd om ons continu te ontwikkelen.


We vinden het ook belangrijk dat de mensen met wie we samenwerken weten wat kwaliteit voor ons betekent. We delen het dan ook graag met iedereen die daar benieuwd naar is. Nieuwsgierig geworden? Vraag ons kwaliteitsbeleid dan op via info@republiq.nl

 

Republiq

Great Place to Work®

Republiq is in 2018 uitgeroepen tot Great Place to Work®. We bezetten de 7e plaats op de lijst van Best Workplaces 2018 van Nederland. René Brouwers, directeur van Great Place to Work® Nederland: "De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap.” Republiq heeft de maximale score vanuit medewerkersperspectief. En dat voelt goed! 

 

Republiq

De Watertoren

Ja, die mooie Watertoren. Behalve dat het prettig is om in een prachtig en functioneel kantoor (met gigantisch uitzicht) te werken, zijn we ook trots op de manier waarop de Watertoren onze visie reflecteert.

In ons kantoor combineren we oud met nieuw en laten we zien dat 'dingen afschrijven' lang niet altijd de beste oplossing is. Sterker nog: vaak is het contrast tussen oud en nieuw prachtig, als je er op de juiste wijze de nadruk op weet te leggen.

Daarnaast heeft de Watertoren geschiedenis. De toren is ruim 130 jaar geleden gebouwd als maatschappelijk vastgoed, maar dient inmiddels een ander doel. Die lange houdbaarheid van vastgoed, dat is iets waar wij ons dagelijks hard voor maken. En dat ons kantoor daar een manifestatie van is, dat doet ons goed.

Op 15 mei 2017 rondden we de verbouwing van de Watertoren af, die we in eigen beheer uitvoerden. Meer daarover ontdek je hier.

Republiq
Republiq
Republiq

Wilhelmina Gasthuis

Na onze start in ’s-Hertogenbosch bleek het ook praktisch om een vestiging in Amsterdam te openen. Naast de grote poel aan toptalenten in de hoofdstad, zijn er ook meer en meer opdrachtgevers voor wie Amsterdam beter te bereiken is dan 's-Hertogenbosch.

Ons oog viel op een unit in het voormalige Wilhelmina Gasthuis. Ook hier hebben we de verbouwing in 2016 zelf in de hand genomen. Wat bleek: te bescheiden. Een tweede verbouwing, ditmaal in een grotere unit op hetzelfde terrein, biedt vanaf begin 2018 ruimte aan extra teamleden.