Terug naar Kennis

Webinar samenwerken aan duurzame vastgoedprojecten

Gijs K.
ir. G. Kant
06 125 609 37
g.kant@republiq.nl
Gijs K.
ir. G. Kant
06 125 609 37
Veel vrolijkheid en ongein. Maar als het over projecten gaat serieus, nieuwsgierig en doortastend.

De verduurzamingsopgave is groot en de markt heeft het druk. Hoe krijg je als corporatie je opgave langjarig gerealiseerd mét een marktpartij als échte partner? Op 21 juni gaven Niels Vlieg, manager vastgoedontwikkeling bij Vidomes en adviseur Gijs Kant van Republiq hun kijk hierop.

Gijs vertelt dat het belangrijk is om de volgende drie zaken in beeld te brengen voor de keuze van de juiste partner:

  • Doelen en ambies
  • De opgave
  • Expertise eigen organisatie

Hieruit volgt een keuze voor de vorm waarin je wilt samenwerken. Dat kan op projectbasis, via een programma of ketensamenwerking. Met voorbeelden van Mooiland, Eigen Haard, Woonbron en andere corporaties maakt Gijs dit concreet.

Niels vervolgt met zijn verhaal over de Bouwstroom Verduurzaming Haaglanden. Hier gaan 5 corporaties in 8 jaar tijd 9.000 woningen verduurzamen met 5 bouwers. Via een PrijsAfspraakDocument (PAD) leggen de corporaties alle afspraken over toeslagen en uurlonen vast. Er wordt gewerkt met een netto, netto prijs waarbij volledige openheid wordt gegeven in de boeken. Dit om een marktconforme prijs te waarborgen. Centraal in deze samenwerking staat vertrouwen waarbij er zoveel mogelijk transparantie is. De gunning staat voor eind 2023 gepland zodat het werk in 2024 kan beginnen.

Kijk het webinar hieronder terug!

Gerelateerd

Webinar samenwerken aan duurzame vastgoedprojecten

Bekijk video