Terug naar Kennis

Webinar energiearmoede

Sara
ir. S. Rieuwerts
06 289 065 31
s.rieuwerts@republiq.nl
Sara
ir. S. Rieuwerts
06 289 065 31
Teamplayer! En streeft altijd naar perfectie. Zowel in haar bakcreaties als in haar werk.

Energiearmoede raakte in 2022 naar schatting meer dan 600.000 huishoudens. 68% hiervan woont in een corporatiewoning. Maatschappelijk assetmanager Elise Brouwer nam op 6 april tijdens het webinar ‘Energiearmoede op de kaart’ de bijna 200 geïnteresseerden mee in de visie en vragen die woningcorporatie Trivire op dit thema heeft.

Trivire wil graag zoveel mogelijk voor deze huishoudens betekenen. Het sturen op de volgorde van investeringsprojecten is daarbij een van de opties. Trivire wilde graag antwoorden op vragen als:

  • Waar zit de maatschappelijke urgentie vanuit energiearmoede?
  • Wat zijn de energieverbruiken van onze complexen?
  • Maken we de juiste keuzes?

Sara Rieuwerts vertelde dat Republiq met behulp van interne en externe data het vraagstuk van energiearmoede langs drie lijnen in beeld heeft gebracht.

  • De energieverbruiken en -rekeningen;
  • Financiële veerkracht;
  • Technische / energetische kwaliteit van de woningen;

De gebruikte externe data heeft een hoog detailniveau, data per 10 woningen of 100 x 100 meter. Hierdoor kunnen er goede inschattingen per complex gemaakt worden.

Elise sloot af dat de data veel inzicht heeft gegeven. Veel complexen waar energiearmoede speelt stonden gelukkig al op de projectenplanning. Toekomstige acties zoals flyeren kunnen op basis van de data nu ook gerichter worden ingezet.

Kijk het webinar hieronder terug!

Gerelateerd

Webinar energiearmoede

Bekijk video