Terug naar Kennis

Mooiland bouwt 76 sociale huurappartementen in ‘s-Hertogenbosch

Gijs K.
ir. G. Kant
06 125 609 37
g.kant@republiq.nl
Gijs K.
ir. G. Kant
06 125 609 37
Veel vrolijkheid en ongein. Maar als het over projecten gaat serieus, nieuwsgierig en doortastend.

Op maandag 18 oktober ondertekenden Mooiland, De Vries Ontwikkeling en Zegers Bouw de Design & Build overeenkomst voor het project Rijnstraat 4. Met deze overeenkomst geeft Mooiland opdracht om het huidige kantoorpand te slopen en een appartementencomplex met 76 sociale huurappartementen nieuw te bouwen. Republiq vervult, sinds begin 2020, de rol van ontwikkelaar namens Mooiland.

Het appartementencomplex bestaat uit 12 verdiepingen. Het is ontworpen met de focus op comfort voor de bewoners en energieprestatie van het gebouw. De appartementen zijn gasloos, energiezuinig en variërend in grootte tussen de 65-75 m2. Alle appartementen hebben twee slaapkamers en een ruim balkon. Ieder appartement krijgt een individuele combi-warmtepomp voor verwarming en warm water op basis van ventilatielucht. Op het dak komen zonnepanelen en zo wordt duurzame energie opgewekt.

Begin november start de sloop van het huidige kantoorpand. Naar verwachting start de nieuwbouw begin 2022 en is de oplevering van het complex rond de zomer van 2023. Tegelijkertijd komt de oplevering van Rijnstraat 10, de transformatie van kantoor naar 36 sociale huurappartementen, dichterbij. Eind 2021 worden de appartementen opgeleverd en kunnen de nieuwe bewoners hun woning betrekken!

© Loko Architecten – op de voorgrond de nieuwbouw Rijnstraat 4 van 76 appartementen en op de achtergrond de transformatie van Rijnstraat 10 van kantoor naar 36 appartementen.

Het tekort aan (sociale) woningbouw is ook in ’s-Hertogenbosch groot. Republiq is trots dat we daar met dit project een mooie, duurzame bijdrage aan leveren. En dat op steenworp afstand van ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, aan de rand van het centrum en aan het water (De Aa).

Download(s)

Gerelateerd

Mooiland bouwt 76 sociale huurappartementen in ‘s-Hertogenbosch

Bekijk video