Terug naar Kennis

Digitale cursus vraagspecificatie

Arjan
ir. J.A. Verboom
06 250 655 25
a.verboom@republiq.nl
Arjan
ir. J.A. Verboom
06 250 655 25
Elk project is gebaat bij een stabiele factor als Arjan. Fotograaf, dronepiloot en muzikant bij elk (Republiq-)uitje.

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan. Een spreuk die we in deze corona-tijden vaker voorbij horen komen, maar die het ook in deze context goed doet. Sinds een jaar verzorgen wij namelijk voor én met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) een tweedaagse opleiding over de vraagspecificatie. Vanwege coronamaatregelen konden we het sinds dit voorjaar niet langer op locatie geven. Daarom hebben we de opleiding omgezet in een interactieve e-learning. Voor zowel het Rijksvastgoedbedrijf als ons een succes!

Afwisselend en interactief

In de afgelopen jaren heeft Republiq ruime ervaring opgedaan in de projecten van het RVB doordat second opinions op de Vraagspecificaties zijn uitgevoerd. Met de ontwikkelde cursus is samen gemaakt met het RVB. Hiermee begeleiden we projectleiders bij dit belangrijke stuk in het voortraject van een nieuwbouw- /renovatietraject. Bij het omzetten van de cursus in een interactieve e-learning wilden we zeker weten dat de toegevoegde waarde zo groot bleef. Afwisseling en interactie waren daarbij uitgangspunten. We hebben een combinatie gezocht tussen zelfstandig leesbare elementen, gesproken toelichting en videomateriaal.

Middels een relevante casus, verschillende voorbeelden en opdrachten, hebben we alles uit de kast getrokken om de e-learning zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk. Iedere deelnemer kan de module zelfstandig doorlopen en bepaalt daarbij zelf het tempo. Voorbeelden zijn voorhanden en deelnemers hebben de mogelijkheid minder relevante onderwerpen over te slaan. Een interactieve mix dus, die de aandacht vasthoudt en niet verveelt. Zo kunnen we onze expertise op dit vlak met een gerust hart blijven delen.

Download(s)

Gerelateerd

Digitale cursus vraagspecificatie

Bekijk video